Καθώς οι εκπαιδευτικοί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των υπηρεσιών αυτών, το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της Πανδημίας της νέας γρίπης τους ενέταξε στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δημιουργηθεί ένα τοίχος ανοσίας,συστήνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές να προχωρήσουν σε προληπτικό εμβολιασμό, ο οποίος αν και προαιρετικός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης»


( από την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών )


Εν τω μεταξύ, συνεχίζει διχασμένος ο ιατρικός κόσμος σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το εμβόλιο, την ώρα που στη Σουηδία υπήρξαν ήδη θύματα και στον Καναδά, μετά από κρούσματα αλλεργικών αντιδράσεων, αποσύρεται παρτίδα.


Και μερικά ανησυχητικά δημοσιεύματα




Αποκαλυπτικό άρθρο της Le Monde - Diplomatique


Τις υποψίες και επιφυλάξεις που κατά καιρούς διατυπώνει το NEW DEAL, σχετικά με τον ύποπτο ρόλο των φαρμοκοβιομηχανιών πίσω απ' τους ιούς που προκαλούν πανδημίες και θέτουν σε συνεγαρμό τη διεθνή κοινότητα, ενισχύει το άρθρο της Le Monde - Diplomatique - το οποίο εντοπίσαμε και το αναδημοσιεύουμε...

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη - απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες». Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche.

Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε, αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο δηλαδή.



http://tiresias-press.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html








ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΟΚ: H ΠΑΤΈΝΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΈΤΟΙΜΗ ΑΠΌ ΤΟ 2008;

Πολλά γράφονται για τη νέα γρίπη , η οποία έχει μετατραπεί στον σύγχρονο εφιάλτη της ανθρωπότητας. Κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα μπήκε σε κατάσταση συναγερμού το 2009 , η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία Baxter φαίνεται πως είχε καταθέσει την αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας του εμβολίου της γρίπης από το καλοκαίρι του 2008 !!



Η κατοχύρωση της πατέντας εμβολίου αφορά σε διάφορα στελέχη μεταξύ των οποίων και του επίμαχου τύπου H1N1 της γρίπης των χοίρων. Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας με αριθμό 12/199,997, έχει καταχωρηθεί με τον αριθμό US20090060950A1 για την Baxter International στις 28 Αυγούστου του 2008 , πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για τη νέα γρίπη και ταυτόχρονα , αρκετούς μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε άνθρωπο.





Όπως αναφέρεται στην αίτηση κατοχύρωσης «το εμβόλιο αποτελείται από περισσότερα από ένα αντιγόνα , όπως της γρίπης Α και της γρίπης Β , συγκεκριμένα προερχόμενα από έναν ή περισσότερους ιούς που προσβάλουν τον άνθρωπο , τα στελέχη H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7, τα στελέχη H1N1, H1N2, H3N1 και H3N2 της γρίπης των χοίρων, της γρίπης των κυνοειδών και των ιπποειδών τα στελέχη H7N7, H3N8 ή της γρίπης των πτηνών τα στελέχη H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5»





«Η Baxter δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερες παραγγελίες εμβολίου» , ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό Τύπο τον Ιούλιο του 2009 , αφού τα στοκ είχαν ήδη εξαντληθεί. Τα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να εκτοξευθούν το 2009.
Η υπόθεση εγείρει πλήθος ερωτημάτων , ιδίως όταν τον Ιανουάριο του 2008 ο αμερικανικός και Καναδικός Τύπος βοούσε από σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την εν λόγω φαρμακοβιομηχανία , στο οποίο αναφερθήκαμε σε δημοσίευμα του Μαΐου του 2009 :« η φαρμακευτική Baxter ανακάλεσε την κυκλοφορία πολύ μεγάλου αριθμού παρτίδων του ενέσιμου φαρμάκου heparin , μετά από καταγγελίες για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών που το χρησιμοποίησαν, αλλεργικές αντιδράσεις που κατέληξαν ακόμη και σε θανάτους σε ορισμένες περιπτώσεις.





Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων κατηγόρησε δύο κινεζικές εταιρίες για παραγωγή και διακίνηση εμβολίων με αλλοιωμένη σύνθεση, υπονοώντας πως μια φθηνότερη συνθετική ένωση «μίμος» της ουσίας heparin, που βρέθηκε πως ήταν χονδροιτίνη επεξεργασμένη με θειικό άλας (over-sulfated chondroitin ,OSCS), χρησιμοποιούνταν στα εμβόλια για την μείωση του κόστους. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις σκανδάλου και το 2009 κατατέθηκε αγωγή κατά της εταιρίας Baxter για τον ρόλο της στην υπόθεση των αλλοιωμένων εμβολίων.





Στη νομική ιστοσελίδα Lawyers and Settlements , αναφέρθηκε πως η αγωγή στηρίχθηκε στην θέση πως η φαρμακευτική εταιρία άλλαξε ένα συστατικό στο φάρμακο heparin με αποτέλεσμα τις έντονες αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών.





Το φυσικό συστατικό που αντικαταστάθηκε για να μειωθεί το κόστος , ήταν ουσία που παράγεται από επεξεργασμένα χοιρινά εντόσθια. Σύμφωνα με την αγωγή , η συνθετική ένωση OSCS, δεν βρίσκεται στη φύση και για το λόγο αυτό δεν εγκρίνεται για χρήση σε φάρμακα στις Η.Π.Α.»







Αν η κοινωνική μου ευθύνη λοιπόν μου επιτάσσει να γίνω πειραματόζωο ή μια νέα στατιστική σε μια εφημερίδα, δηλώνω κοινωνικά ανεύθυνη.



Αντιγραφή από την ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ


ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ  ΝΕΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ,ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙς ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

date 25/11/09

13 σχόλια to “Ή χοιρινό ή πρόβατο”

  1. Β.Bimbo( PR Profil )
    25 Νοεμβρίου 2009 στις 7:48 μ.μ.

    ΒΟΔΙΝΟ Τικτο μας ΒΟΔΙΝΟ,
    συναντάται σε όλες της Βαθμίδες της Εκπαίδευσης ....
    και ως φυσικό προιόν/υλικό/στοιχείο δεν πρόκειται επ' ουδενι να απαγορευτεί από την επιτροπή ελέγχου των φαρμάκων στις ΗΠΑ..;-)

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    25 Νοεμβρίου 2009 στις 8:25 μ.μ.

    Επιτρέψτε μου αντί για το ζώον να προτιμήσω το ζωντανή.

    Καλησπέρες

  1. tiktos
    25 Νοεμβρίου 2009 στις 8:39 μ.μ.

    @
    B.Bimbo ΒΟΔΙΝΟ με πτυχίο και άλλους τίτλους σπουδών;))
    Μια φορά εγώ το μπόλι,που λένε τα γερόντια, δεν το κάνω.
    Κάτι πηρε το αυτί μου ότι στη Γερμανία υπάρχουν τρείς τύποι εμβολίου.
    1.για τους πολιτικούς
    2.για υψηλόβαθμα στελέχη
    3.για την πλέμπα
    ψάχνω αλλά δεν βρίσκω τίποτα.


    @
    ερωτευμένη σχιζοφρενής,
    καλησπέρα,ευχαριστώ και συγνώμη για την κλοπή.
    Όσο είμαστε ακόμη μη μεταλλαγμένοι.

  1. μιά φορά κι ἕναν τρελλό...
    25 Νοεμβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.

    Ούτε 'γω δε μπολιάζομαι.
    Άσε που μάλλον μας την κουβάλησε το σπλάχνο μας τη γρίπη απ' το σχολείο και την περάσαμε στο πόδι.

    Όπως και να' χει όμως, τρομάζω με το τι μας περιμένει στο μέλλον.

  1. tiktos
    26 Νοεμβρίου 2009 στις 12:23 π.μ.

    @
    Μια φορά και έναν τρελό,
    ένας φίλος γιατρός και καταπληκτικός επιστήμονας,ενώ στην αρχή ήταν αντίθετος τελικά εμβολιάστηκε, συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα και φοβήθηκε την μετάλλαξει του ιού.

    Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ιούς της εφορίας του ικα του τεβε και κάθε λογιών,ένας παραπάνω θα πειράξει;

  1. Ελιά Μαϊστρα
    26 Νοεμβρίου 2009 στις 12:33 π.μ.

    Κοίτα εδώ! Το έχεις διαβάσει;

    http://agisgios2.blogspot.com/2009/10/t.html

    :))))

  1. tiktos
    26 Νοεμβρίου 2009 στις 1:39 π.μ.

    @
    Ελιίτσα,
    μπραβο αυτό εψαχνα.

  1. Ανώνυμος
    26 Νοεμβρίου 2009 στις 11:53 μ.μ.

    Εγώ θα έλεγα να κάνουν στους εκπαιδευτικούς ένα εμβόλιο ευσυνείδησίας. Μόνο αυτό τους χρειάζεται

  1. tiktos
    27 Νοεμβρίου 2009 στις 6:25 π.μ.

    @ kommatoskylo,
    το εμβόλιο της ευσυνειδησίας είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν αποφέρει κέρδη.
    Άσε που μπορεί να προκαλέσει ανακοπή παραπαιδείας.

  1. tiktos
    27 Νοεμβρίου 2009 στις 4:10 μ.μ.

    @
    ερωτευμένη σχιζοφρενής,
    όπως δημιουργούνται αρρώστιες για την πώληση φαρμάκων,
    έτσι δημιουργούνται επιλεκτικά ομάδες με νταβατζιλίκι δηλαδή για προσιλιτισμό πελατείας.
    Προαιρετικά μεν, αλλά με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια.

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    27 Νοεμβρίου 2009 στις 4:32 μ.μ.

    Δεν αντιλέγω.
    Και η εκπαίδευση παρέχει εξαιρετικά γόνιμο έδαφος προς υπηρέτηση συστημικών οφελών.
    Ωστόσο , οι γενικόλογοι αφορισμοί, έκδηλοι εμπάθειας στην πλειοψηφία τους, συμπλεγμάτων ή ακόμα και φθόνου, μου προκαλούν αλλεργικό σοκ.


    Αυτό περί προσηλυτισμού ομολογώ ότι δεν το έπιασα.

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    27 Νοεμβρίου 2009 στις 4:35 μ.μ.

    ουπς
    δηλωτικοί*

    ( διόρθωση )

    Καλό ΠΣΚ.

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    27 Νοεμβρίου 2009 στις 4:39 μ.μ.
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.