Πριν μερικά χρόνια, σε έναν πανέμορφο τόπο που την άνοιξη πάθαινες ντελίριο (αναφανταλιά) από τις μυρουδιές, γεννήθηκα εγώ. Ο ΤΙΚΤΟS. Μπορώ να παρομοιάσω την πόλη μου ως την ελληνική Μπουμπηία. Μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω στην αρχαία πόλη. Στην κυριολεξία. Βέβαια οι άρχοντες του τόπου,μαζί με τους νοικοκυραίους δεν είναι μαλάκες σαν τους Ιταλοί. Μπάζωσαν τα αρχαία και έχτισαν πάνω τους πολλές πολυκατοικίες κολλητά την μία στην άλλη, για να προστατέψουν τα αρχαία της Μπουμπηίας από τους επίδοξους αρχαιοκάπηλους. Και επίσης να σκεπάσουν τα ψηφιδωτά, διότι τόσα χρόνια τώρα, έχει περάσει η μόδα τους, όπως και να το κάνεις. Στην πόλη μου συμβαίνει το εξής παράδοξο με τους άρχοντες. Πριν την εκλογή τους, η σιλουέτα τους θυμίζει ανθρώπινη μορφή έως την στιγμή που θα καθίσουν στην καρέκλα του δημάρχου. Από το σημείο αυτό και έπειτα αρχίζει να πρήζεται ο πατσάς τους, και όσες τετραετίες κάθονται τόσο μεγαλώνει η μπάκα τους και χρειάζεται να επιστρατευτεί η υδροφόρα του δήμου για να πλύνουν το μόριό τους κάθε χριστούγεννα και πάσχα, μιας και η κοιλούμπα τους δημιουργεί καταράκτη. Εδώ οι δημαρχαίοι κάθονται πολύ καιρό. Και εκτός από το φαγοπότι, μέλημά τους είναι να ρίξουν τους δεξιοί από την εξουσία. Και μόλις ανέβουν οι αριστεροί, που κατά βάθος είναι δεξιοί (πάπ’ προσπάπ’), τότε ποσπαθούν οι δεξιοί να ρίξουν τους αριστεροί. Πολλοί από τους αριστεροί, που έγιναν και αντιδήμαρχοι ήρθαν στην πόλη μετά τον πόλεμο, λόγω εργασίας του μπαμπά, βάζοντας την κουκούλα στο μπαούλο για ώρα ανάγκης. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Μάθε τέχνη και άστηνε και άν την χρειαστείς πιάστηνε.

Έχουμε κι άλλον αντιδήμαρχο, ο οποίος ασχολείται με τον πολιτισμό και την συντήρηση των ζαρτινιερών. Αυτός λοιπόν, στέλνει τον πολιτισμό μας έξω, τον οποίο πολιτισμό τον κουβαλάνε οι φίλοι του, τους οποίους τους βλέπουν οι ξένοι και νομίζουν ότι εδώ στην ελλάδα ζούμε ακόμη στα δέντρα με τους πίθηκες και μας στέλνουν τον ανάλογο τουρισμό.....Αυτός ο αντιδήμαρχος πιστεύει ακράδαντα ότι είναι απόγουνος ενός ένδοξου προγόνου αυτού του τόπου. Και λέω εγώ ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι ένδοξοι πρόγονοί μας πηδούσαν τις νεροφίδες. Δεν εξηγήται αλλιώς.

Α!! Να μην το ξεχάσω. Μην τυχόν οι αντιδήμαρχοι δούνε δέντρο ψηλότερο από αυτούς. Κόπτεται και εις την πυρά ρίχνεται. Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί οι έρμοι; Αφού έχουν αναλάβει όλο τον φόρτο εργασίας επειδής ο δημαρχούκος κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς με ζάρια, για τα κοινοτικά κονδύλια.

Στην Μπουμπηία ισχύει το προσωπικό δεδομένο. Αν είσαι δικός τους, είτε με τους αριστεροί, είτε με τους δεξιοί, που στην ουσία άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς.

Αλλά υπάρχουν και κάποιες φωνές που δεν γουστάρουν να ανήκουν στους αριστεροί και στους δεξιοί, που δεν γουστάρουν ούτε να ανήκουν σε συλλόγους των «Φίλων του Φίλου», που δεν γουστάρουν να κοιμούνται «ήσυχοι» το βράδυ. Είναι και κάποιες φωνές που όσο και να τις μουτέψουν θα θρηνούν την πατρίδα μου, την Μπουμπηία μου.

date 29/7/10

13 σχόλια to “Μπουμπηία”

 1. bbimbo ( PR PROFILE )
  29 Ιουλίου 2010 - 11:28 μ.μ.

  πρέπει να έχετε ωραίο φεγγάρι απόψε
  εκεί κάτω..!

  αλλοιώς δεν εξηγήται η "ρομαντζάδα"
  που αναβλύζει από την μπουμπηία..;-)

 1. tiktos
  30 Ιουλίου 2010 - 7:50 π.μ.

  Καλημέρα Bimbo
  από πανσέληνο δεν ξέρω,από σέλινο όμως,μπόλικο στην φασολάδα:-))

 1. καλωδιο
  30 Ιουλίου 2010 - 11:05 π.μ.

  tikto καλημέρα
  Αν έχω καταλάβει σωστά, ζεις σε μια πόλη που παρά τις προσπάθειες τους, εξαλολουθεί να είναι πολύ όμορφη. Ειδικά όταν τη συγκρίνεις με το δικό μου "μαντρί".

  (Ξέρω βέβαια πως δε σου φτάνει, αλλά λέμε...)

 1. Ανώνυμος
  30 Ιουλίου 2010 - 12:02 μ.μ.

  Πολύ ωραία...όλοι παντού απ οτι βλέπω είσαστε ευτυχεζζζμένοι σαν εμάς τους Αρτινοί.

 1. taspa
  30 Ιουλίου 2010 - 12:36 μ.μ.

  Καλημερα, αντε μ' εκανες να θυμηθω ντοπιολαλια που δυστυχως στο προφορικο ειναι να μ' ακους και να γελας.
  Π' ΛΕς Τικτ' εν πραμ' συ σωζ' να κλε'ς τν υπουργο Πολτσισμου!!!!
  Ω'ς για τς πολιτς τς ανενταχτς θα βγεν πουλλοι στ' καρσι αυτουνου τουν καιρο......προσχ'ε!!!!
  Ελπιζω να τα καταφερα............

 1. WishmasteR
  30 Ιουλίου 2010 - 1:06 μ.μ.

  Τικτο μου η Μπουμπηία υπάρχει παρόλη την απέλπιδα προσπάθεια τους να τη διαλύσουν και ζει μέσα μας. Ας αφήσουμε το μοιρολόι λοιπόν και ας αρματωθούμε με σκαπάνες να την αναστηλώσουμε. Οσο για τους κοιλαράδες, θα βρεθεί μια λύση και για αυτούς. Θα τους βάλουμε καθαρίζουν τις δημόσιες τουαλέτες με τη γλώσσα...

 1. Iptamenos Ollandos
  30 Ιουλίου 2010 - 1:22 μ.μ.

  Θύμισε μου, τι έγινε στο τέλος με την Μπουμπηία; Κάτι κακό δεν είχε γίνει;
  Εγώ πάντως μένω στο Σοδογομοντάμ, να μην ανησυχώ, ε; :))

 1. tiktos
  30 Ιουλίου 2010 - 7:16 μ.μ.

  @
  καλώδιο
  δεν ξέρω αν αυτή η ομορφιά που έχω κατά νου είναι επειδή μεγάλωσα και ζω εδώ και έχω πολλές αναμνήσεις

  @
  Κούκλους
  καλά... τι να σλέου, πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
  Σαν τις φωτογραφίες που ανάρτησες προχθές:)))

  @
  taspa
  Ούιιι τι μ θύμσις τώραααα!!

 1. tiktos
  30 Ιουλίου 2010 - 7:22 μ.μ.

  @
  wishmaster
  τώρα τελευταία βγαίνουν κάτι πραγματάκια στην φόρα,που κάνει την κωλοσφυρίδα των αρχόντων να μοιάζει σαν μάτι από βόδι

  @
  ιπτάμενε
  αδερφέ τι να σλέου κι σένα.
  Όταν μαθαίναμε στο σχολείο για τον Βεζούβιο που έσκασε κλπ. κλπ,νόμισα ότι τα ηφαίστεια ήταν ένα πράμα σαν τεράστια βυζιά της γειτόνισσας:)))

 1. ΟΧΙΑ
  31 Ιουλίου 2010 - 6:02 μ.μ.

  Μπουμπιανός που κυβερνάτε από Μπαμπουΐνους. Καλό κουράγιο.

 1. Φώντας
  31 Ιουλίου 2010 - 8:54 μ.μ.

  Αδριφάκι
  Δραματική η κατάσταση παντού.

 1. tiktos
  1 Αυγούστου 2010 - 10:43 π.μ.

  @
  οχια
  είναι μίξη μπαμπουΐνου με μακάκα

  @
  Φώντα
  αδριφάκι παντού τα ίδια είναι,αλλά επειδή ζω εδώ,μου φαίνεται πιο έντονη. Και βλέποντας τις κορμοστασιές των "αρχόντων", σκέφτομαι πως όλοι οι πόλεμοι δεν έγιναν για το χρήμα ή την εξουσία αλλά για την κοιλιά. Για να γιομίσει ο πατσάς κάποιων.

 1. WishmasteR
  2 Αυγούστου 2010 - 5:26 μ.μ.

  Kαλησπέρες...
  Αν σε ενδιαφέρει...
  Απαιτώ Δικαιοσύνη- Θέλω την Πατρίδα μου Λεύτερη: Γίνομαι ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΗΣ ΤΩΡΑ!
  ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!


  Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

  1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ", ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΕΥΡΩ.


  2. ΓΡΑΨΤΕ: " Εγώ ο/η...κάτοικος ...οδός.., δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, στην υπ'αριθμόν:

  ΑΒΜ: Α10/1688/27-5-10 μήνυση που κατέθεσε στη Χαλκίδα ο Δημήτριος Αντωνίου, κατά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.  3. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ.

  4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.  Ενημερώστε όλους τους Έλληνες

  Τώρα μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για την πατρίδα μας

  Μήνυση για εσχάτη προδοσία (το κείμενο εδώ: http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/06