Ολίγον τι, μνημονίου το ανάγνωσμα.
Σελ. 19 παρ.11. ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας  κατάσχεσης η αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή  διαδικασία σχετικά με την σύμβαση.
Σελ 121. παρ.5. το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο 5,2% για τα πρώτα 3 έτη, και 6,2% για τα επόμενα, συν 2% για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης.
Σελ.123. Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει παλαιότερα δάνεια, εκτός των 110 δις ευρώ του μηχανισμού, δεν θα μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα αλλά θα πληρώνει τους τόκους του μηχανισμού.
Δεν θα μπορεί να κάνει προσφυγή σε ελληνικό ή το διεθνές δικαστήριο, παρά μόνο στις χώρες των δανειστών.
Σελ. 129. παρ. 13. ο δανειστείς μπορεί να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή, μπορεί να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία, και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία, και η οποία θα μπορεί να μας κατάσχει ένα νησί για παράδειγμα
Σελ.129. παρ.14. η σύμβαση διέπεται από αγγλικό δίκαιο. ( των αποικιοκρατών)
Σελ.130. παρ 15. σελ. 138. παρ 5. σελ 140. παρ.4. για να είναι νόμιμη και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη, παρά μόνο η υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και την νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης.
(δηλ. θα υπογράφει ο Παπακωνσταντίνου  εν αγνοία και της ίδιας της κυβέρνησης)
Σελ.130. παρ.14. με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, και όσον αφορά την γη, κατάσχεση αναστολής, εκτέλεση κι επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στον βαθμό που δεν απαγορεύει ο αναγκαστικός νόμος.
Δηλαδή εν ολίγοις, οι δανειστές μας θα πάρουν 110 δις ευρώ σε μια 3ετία, τα χρήματα που θα πάρει η χώρα για να αποπληρώσει τους δανειστές από παλιότερα χρέη, και μετά την 3ετία, αφού δεν θα μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το συνολικό χρέος που θα είναι κοντά στα 400 δις, η Ε.Ε. η κεντρική τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. θα έρθουν να πάρουν κρατικά κεφάλαια, κρατικές επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο, και ότι φιλέτο υπάρχει στη ελληνική επικράτεια, σε γη, αέρα και θάλασσα, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά και δεν δικαιούται να προσφύγει στα δικαστήρια, επειδή έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων.
Ας έρθουμε στα των τοπικών εκλογών. Όσοι υποψήφιοι, από όποια παράταξη, λένε πως θα αντιμετωπίσουν το μνημόνιο ή θα εναντιωθούν ή ότι με τον Καλλικράτη θα είναι καλύτερα, λένε ψέματα. Διότι οι περισσότεροι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι. Πώς θα επιβιώσουν  όταν γίνουν υπερδήμοι; Πού θα βρουν τα χρήματα να διαχειριστούν την παιδεία, την υγεία, το οδικό δίκτυο και τα έργα, το ΕΣΠΑ, τα σκουπίδια, τους βιολογικούς καθαρισμούς και τις υδροδοτήσεις; Από πού θα εξασφαλίσουν πόρους; Όταν οι χρεωμένοι δήμοι δεν θα μπορούν να δανειστούν, ενώ στους αχρέωτους ο δανεισμός δεν θα ξεπερνά το 20% των εσόδων τους; Πού θα βρεθούν τα φράγκα για την εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα κατατίθεται άπαξ στην 5ετία με πλήρη προϋπολογισμό και αυστηρό έλεγχο; Θα γίνουν όλοι οι δήμοι Marinaleda;
Αυτό που παρατήρησα σε αυτές τις εκλογές, είναι η απαξίωση σε όσους δεν ψήφισαν.
Και τι δεν ακούστηκε. Μέχρι το ότι οι απέχοντες έδωσαν έδρα στην Χρυσή Αυγή. Και κυρίως η απαξίωση αυτή προέρχεται από αριστερόστροφους ανθρώπους. Δηλαδή το να μην υπάρχει για κάποιον, ούτε στο ελάχιστο χώρος ή άτομα που να τον εκφράζουν, δεν παίζει αυτό το σενάριο; Όταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο οι αριστεροί ψήφιζαν ομόφωνα ναι στο ξεπούλημα στους εργολάβους δημόσιας περιουσίας, ήταν κάτι διαφορετικό από πού θέλουν να το παίξουν σήμερα; Ίσως να ζείτε σε τόπους όμορφους και αγγελικά πλασμένους. Αλλά για ποια αριστερά ακριβώς μιλάμε; Για αυτήν που χρόνια τώρα είναι ο κυματοθραύστης όπου ξεσπάει η οργή του κόσμου, και δεν την νοιάζει παρά η διατήρηση ενός 7-12% ή την άλλη που φορά το κοστούμι του αριστερού δίνοντας αξία στο σύστημα, γνωρίζοντας άριστα την τεχνική να το καταδικάζει με το αζημίωτο βέβαια. Για πια αριστερά ακριβώς μιλάμε; Αντί σύσσωμη να απέχει και να βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να εξηγεί γιατί το κάνει.
Να υποθέσω ότι την επομένη Κυριακή, λόγω του ότι τα μικρά κόμματα είναι εκτός η αποχή θα είναι μεγαλύτερη; Ή θα γεμίσουν οι κάλπες λευκά; 

date 10/11/10

9 σχόλια to “Καυλικράτης”

  1. Ανώνυμος
    11 Νοεμβρίου 2010 στις 1:51 π.μ.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ψηφισαν υπερ του δανεισμου. Η αριστερα εχει κανει πολλα λαθη, θεωρητικα και ιστορικα, αν το θελεις, αλλα οχι αυτα που εχει κανει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρακτικα στην ελλαδα και στους ελληνες τα τελευταια 80και χρονια απο εποχης Βενιζελου.
    Δεν εχω λογο να πεισω καποιον να ψηφισει ΚΚΕ, οπως ψηφισα εγω, γιατι δεν ανηκω σε αυτο το κομμα και συν οτι εχω ιδεολογικοπολιτικες διαφορες με το τροπο θεωρησης τους. Δεν μπορω ομως να τους κρινω για κακη πολιτικη προς το κοσμο, γιατι δεν την υποστηριξαν ποτε και ουτε τη ψηφισαν. Αν πρεπει να ειναι εκτος ή εντος βουλης, εκτος ή εντος εκλογων, και να πειθουν το κοσμο σε καθε γωνια της ελλαδας γιατι πρεπει να απεχει, δεν χρειαζεται να το κανει. Οι πραξεις και το ξεπουλημα της ελλαδας απο τα 2 μεγαλα κομματα ιστορικα, εχουν πεισει καποιους να απεχουν, ή να ψηφισουν αυτους(Αριστερα).
    Αυτο ειναι το δικο μου κριτηριο που διαλεξα να ψηφισω ΚΚΕ και οχι να απεχω οπως περσι στις βουλευτικες. Ελα μου ντε που τελικα ομως, μαλλον, ο εμφυλιος δεν τελειωσε ποτε. Κι ουτε προκειται να τελειωσει σε μια χωρα που βασικη ιδεα ειναι ο ατομισμος και ο μικροαστισμος.

    Αυτο το βιντεακι ειναι συμπληρωματικο στα στοιχεια σου φιλε μου tikte.
    http://www.youtube.com/watch?v=4L6UeYN3cs0

    Και αυτο, που λεει ωμα την αληθεια
    http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA ετσι για να μη ξεχναμε, απο το 2005 τι λεγε η Μπενακη στον Παπουλια που αναλαμβανε τη προεδρια της δημοκρατιας, που βεβαια το σπονσοναρησε η μεγαλη φουσκα και κουφαλα που λεγεται Καρατζαφερης για δικες του πολιτικες σκοπιμοτητες, αλλα του γυρισε μπουμερανγκ αφου μαζι με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ψηφισαν υπερ του δανεισμου. Το DNA της λαμογιας και της ρεμουλας ρεει ακομα κι ας εχει περασει σχεδον ενας αιωνας.
    Παντως, επιμενω οτι χιλιες φορες τουλαχιστον ακυρο, που ειναι πολιτικη πραξη που δειχνει, παρα αποχη, που ειναι χιλιαδυο πραγματα που βολευουν και αυτους.(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ.).

  1. tiktos
    11 Νοεμβρίου 2010 στις 6:53 π.μ.

    Εν αρχή ην ο ήχος,
    φίλε τα βίντεο είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας.Ειδικά το δεύτερο μα την Μπενάκη που το θυμάμαι σαν να ήταν χθες.
    Ευχαριστώ για τον κόπο σου

  1. Σιγαλας Μακαριος
    11 Νοεμβρίου 2010 στις 4:32 μ.μ.

    Φιλε Εν αρχη ην ο ήχος εν μέρη απάντησες μόνος σου και στο ερώτημα που έθεσες στην προηγούμενη ανάρτηση του Τίκτου...
    Απαντωντας και σε σένα που συμφωνούμε αλλά και στον Τικτο έχω να πώ οτιτο πιο βασικό που δεν καταλαβαίνουν τα παιδια που απείχαν είναι οτι η όποια διαμαρτυρία τους δεν έχει φωνή στο σήμερα και οτι τσουβαλιάστηκε με τους "δυσαρεστημένους" ψηφοφόρους που ΠΑΣΟΚ η ΝΔ θα παραμείνουν γιατι το μικροπολιτικό συμφέρον κοιτούν και όχι να ανατραπεί αυτό το χείριστο σύστημα....
    Δεν έγινε ιδεολογική επανάσταση ή υπηρξε κάποια επαναστατική διαδικασία ώστε να στηριχθεί και να έχει έρισμα η αποχή. Εκεί και εγώ μαζί τους, άλλωστε πάνω κάτω τα ίδια πιστευουμε και λέμε τόσο καιρό. Εκ του αποτελέσματος όμως το σύστημα το συνέφερε τώρα η αποχή και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν το αντιλαμβάνονται τα παιδια. Σαν να μην θέλουμε να αντικρύσουμε την αλήθεια.

    Δεν κάνουμε έκθεση ιδεών για να καταδείξουμε τα δεινά της όποιας αριστεράς τώρα (τόσο καιρό τα λέμε και τα φωναζουμε και συμφωνούμε). Να πιστεψουμε δηλαδή οτι επαναστατησαμε απέχωντας ή οτι δεν είμαστε σε κάποιο μαντρί? Καλά κρασιά και σαμπάνιες στης Τζουλιας το μπουγαδοκόφινο αν πιστευουμε πως δεν μας μάντρωσαν στο 50%...
    Οπως γουσταρουν διαχειρίζονται την αποχή.
    Ας μου απαντησουν ειλικρινά όμως αυτοι που απείχαν. Οσο ξεπουλημένη και να είναι η αριστερά, του πουστη πια δεν συμφωνουν με τιποτα? Δεν ειναι πιο κοντά τους ιδεολογικά? Δεν υπάρχουν μέσα στο ΚΚΕ π.χ άνθρωποι που θα εναντιωθούν στον Κακοκρατη και το μνημόνιο? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Συμμαχους αναζητούμε και μέσα στο συστημα και έξω απο αυτό.Μου μοιαζει η κουβέντα με τις ατερμονες συζητησεις αριστερών που καταλήγουν στο οτι συμφωνουμε πως διαφωνουμε, θέλουμε να τετραγωνισουμε τον κύκλο αλλά απέχωντας...
    Εδω όμως ο κώλος μας καίγεται, τα λέει όλα η αναρτηση για το μνημόνιο και επιτρέψαμε και με την αποχή να μας κυβερνάει το 13% του Ελληνικού λαού...
    Για τους Δημους λέλαπα έρχεται... για τις περιφέρειες εθνικό ξεπούλημα...
    Τι να λέμε...
    Έφερα το παράδειγμα με το ποδοσφαιρο τις προάλλες, τον παγκίτη και τον βασικό επιθετικό. Δεν φταίνε το ίδιο...
    Ε αν νομιζουμε οτι προτιμουμε ή είναι το ίδιο να είναι κυρίως περιφερειαρχης αλλά και δημαρχος ΠΑΣΟΚ απο ΚΚΕ ε καλά να πάθουμε...

    Ειδάλλως ας ζωστούν με τα ντουφέκια όσοι απείχαν και πάμε στη βουλή να τα κάνουμε μπουρδέλο... ε και γω μαζί τους τότε...
    Τοτε μάγκες μου γαμάτη η αποχή σας και θα αποκτήσει και νόημα... ειδάλλως έτσι μια χαρά τους έκατσε...

  1. Δράκοντας
    11 Νοεμβρίου 2010 στις 7:02 μ.μ.

    Φίλε Τίκτο, είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή η αποχή θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Αν βγω λάθος σκίζω επιτόπου το απολυτήριο μου. (απο το ΨΝΑ)

    Την καλησπέρα μου
    σε όλους σας.

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    12 Νοεμβρίου 2010 στις 2:53 μ.μ.

    Είμαι πολύ περίεργη να μάθω ποιά θα είναι αυτή την κυριακή η αιτιαση των ψευτοαριστερών απέναντι στους απέχοντες, εφόσον το ψευτοδίλημμα πασοκ ή νδ είναι πλέον ξεκάθαρο.

    Αλήθεια, τι ψηφίζει τώρα ο "ενεργός πολίτης;" Και πόση ελευθερία θεωρεί ότι έχει με τη δυνατότητα να επιλεξει το χρώμα του βιαστή του;

  1. Σιγαλας Μακαριος
    12 Νοεμβρίου 2010 στις 4:54 μ.μ.

    Ερωτευμένη σχιζοφρενής,

    Διευκρίνησε τι εννοείς εσύ με τον όρο ψευτοαριστερους...
    Ως "ενεργός πολίτης" και ως ανένταχτος σε κόμμα αριστερός που ψήφισα ΚΚΕ σου απαντάω: ΑΚΥΡΟ ή ΑΠΟΧΗ για αυτή την Κυριακή...

    Αυτή την ερώτηση όμως καλο θα ήταν να την κάνεις στη φίλη σου την Τσαουσα να σου απαντησει τι ψηφίζουμε αυτή την Κυριακή αλλά και σε όλους τους ψευτοαριστερούς τσιριζαιους, πρωην και καλά μπατσοκους κλπ που προμόταραν την αποχή... Μάλλον το έργο δε το εξηγείς καλά, γιατί ο βιαστής είναι εδώ και παραμένει με υπαιτιοτητα όχι μόνο όσων των υποστηριξαν (κομματόσκυλων) αλλά και αυτών που απείχαν απο τη δίκη του...

    Απο το μυαλό σου έχει περάσει το γεγονός οτι τελικά ίσως εσύ φίλη μου να επέτρεψες να υπάρχει αυτό το ψευτοδίλημμα ΠΑΣΟΚ -ΝΔ? Με τη στάση σου να απέχεις ποιος εξυπηρετήθηκε τελικά και ας αφήσουμε τις ιδεολογικομαλακισμένες αναλύσεις στην άκρη για μεταξύ μας συζητήσεις στα καφέ.
    Οσο και να μη θες να το δεχτείς αν ψηφιζες σε αυτο το δευτερο γυρο δεν θα ηταν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλα ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, ΝΔ-ΚΚΕ...
    Αν το θεωρείς το ίδιο τότε σταματάμε να μιλάμε μη χαλάμε και φαιά ουσία τσάμπα...

  1. Ερωτευμένη Σχιζοφρενής
    12 Νοεμβρίου 2010 στις 7:05 μ.μ.

    wishmaster

    αν και δε θεωρώ ότι διαφωνώντας σπαταλάμε ασκόπως φαιά ουσία, η μομφή σου περί "φίλης τσαούσας" και δη με τον διατυπωθέντα τρόπο, με υποχρεώνει τελικά να συμφωνήσω.

    Και διευκρινίζω ότι με το ψευτοαριστερούς εννοώ αυτούς τους ίδιους αριστερούς που καθρεφτίζει ο τίκτος στην ανάρτησή του.

  1. Σιγαλας Μακαριος
    13 Νοεμβρίου 2010 στις 11:40 π.μ.

    Ερωτευμένη σχιζοφρενής,

    δυστυχώς ναι σπαταλάμε φαιά ουσία καθώς διαφωνούμε επι της αρχής και όχι γιατί ο διάλογος δεν είναι θεμιτός.
    Εφόσον όσοι απείχαν δεν θέλουν να μιλήσουμε εκ του αποτελέσματος αλλά για την αριστερά που φταίει για όλα την ώρα που καίγεται ο κώλος μας τι διάλογο να κάνουμε...

    Εσυ λοιπόν καταδικάζεις συλήβδην τα κόμματα της αριστεράς οπότε και τους ανθρώπους που συμμετάσχουν σε αυτά, ενώ εγώ ανήκωντας ιδεολογικά στην ευρύτερη αριστερά και όχι σε κόμματα δεν πιστευω οτι οι ανθρωποι που συμμετέχουν σε αυτούς το κομματικους σχηματισμούς ειναι ξεπουλημένοι αλλά σύμμαχοι μου ενάντια σε αυτή τη λέλαπα που έρχεται. Ισως κάποια ανωτατα στελέχη των ηγεσιών τους να είναι πουλημένα στο συστημα αλλά όχι η βάση τους που αποτελείτε απο ανθρώπους που έχουν διάθεση να εναντιωθούν.
    Τους ανθρώπους λοιπόν (της όποιας) "αριστεράς" έχει απομείνει, τους θεωρώ συμμάχους ενάντια στο ΔΝΤ και εφόσον σαν επιλογή δυστυχώς η αποχή δεν συνδιαζόταν με επανάσταση, ψήφισα αυτούς ωστε να έχω φωνή ενάντια σε αυτό το άθλιο φασιστικό δημιουργημα που λέγεται Καλλικράτης στη νέου τυπου περιφέρειακη δομή.

    Ρωτάω πριν τις εκλογες αλλά και μετα ποιους εξυπηρέτησε η αποχή εν τέλη αλλά εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δεν είδα να το παραδέχεται κανείς απο αυτούς που απείχαν οτι στην ουσία ευνόησε το ΠΑΣΟΚ η μη συμμετοχή τους.
    Πριν τις εκλογές ατομα που το επαιζαν Συριζα κ "πρωην" Πασοκ, καλουσαν τον κοσμο να κανει αποχη... αυτό φτάνει για να συνδιαστούν θέσεις και γεγονότα...


    Τέλος αν σε παραξένεψε ο τροπος που σου μίλησα για τη Τσαουσα, όχι δεν ήταν υπαινιγμός αλλά προτροπή να κάνεις μια επισκεψη στο μπλοκ της το οποίο και έχεις στα φιλικά σου ιστολόγια να δεις ασυναρτησία και παραλήρημα περι αριστεράς απο ποιους? Απο τους σοσιαλοφασίστες που ξεπούλησαν και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας μας...

    Ε πάει πολύ, ξαφνικά να ταυτιζονται κάποιες αποψεις που έχω διαβάσει τελευταία απο τελείως αντιθετους ιδεολογικά χώρους ...

    Πάει πολυ να μιλάμε για τα δεινά της αριστεράς και ο άλλος να ξεπουλάει κάθε σπιθαμή γης...


    καλημέρα...

  1. Ανώνυμος
    15 Νοεμβρίου 2010 στις 8:33 μ.μ.

    Δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσεων. Δεν υπαρχουν ψευτοαριστεροι, δεν υπαρχουν ψευτοδεξιοι, δεν υπαρχουν ψευτοπασοκοι κ.λ.π... Δεν υπαρχουν γενικως ψευτο...
    Υπαρχουν μικροαστοι ελληνες που κοιτανε το τομαρι τους και μονο. Το που ανηκουν αυτοι το ξερουν οι ιδιοι.
    Για τη τσαουσα ακα Ελια Ζερβου που ειναι και γνωστη μου απο το χωρο της μουσικης, ειναι δηλωμενη ΠΑΣΟΚ. Προβλημα της και καλα κανει, δικαιωμα της.
    Απο εκει και περα το προβλημα που παραμενει αλυτο ειναι ενα περα απο ολα. Η εξουσια και η πτωση της. Κατι ουσιαστικο για προταση υπαρχει? περα απο τη λασπολογια?