Το σύστημα καλά κρατεί. Στην μεγάλη απεργία, οι μεν από δω, οι δε από κει, και το ΠΑΜΕ, ΠΗΓΑΝ μόνοι τους. Όλοι οι εργατοπατέρες έβγαλαν δίκαια το μεροκάματό τους. Ενιαίος αγώνας χωριστών τάξεων. Ο αγώνας δικαιώθηκε. Η εκτόνωση του φράγματος επιτεύχθει. Ξεκίνησαν τα επεισόδια, οι «κουκουλοφόροι», με τις πρώτες ρήψεις χημικών, πήγαν και χώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ. Απορίας άξιο για το πώς τους ξεχωρίζουν ποιοι είναι για να τους προστατεύσουν. Κοιτούσα επίμονα τα βίντεο με τα επεισόδια των «κουκουλοφόρων», μπας και δω κάποιο σημάδι πάνω τους, αλλά μάταια. Ίσως οι ματατζήδες έχουν ενόραση. Και εδώ γεννάτε για μια ακόμη φορά το ίδιο ερώτημα. Γιατί όλοι τους
πάνε προς την βουλή πάντα, και όχι προς το υπουργείο οικονομικών που είναι ο κουμπαράς της όλης κατάστασης; Αντί, δεν λέω να το κάψουν, να κάνουν κατάληψη του κτηρίου και να παίζουν με τα νεύρα αυτών του άλλου κτηρίου, της βουλής, μην τυχόν και πέσουν σε λάθος χέρια τίποτα φάκελοι με άσεμνο περιεχόμενο για την κοινωνία, πηγαίνουν πάντα προς την βουλή; Βέβαια, μια και μόνη φορά, πέταξαν μολότωφ στον τρίτο όροφο του υπουργείου οικονομικών, και ω του θαύματος, βρισκόταν εκεί, εντελώς τυχαία, όλοι οι φάκελοι των μεγαλοφοροφυγάδων και διαφόρων κονδυλίων.{[μεταξύ μας, ξέρω ποιος πέταξε την μολότωφ στον τρίτο όροφο τότε. Ή η Βερούλη ή η Σακοράφα} τα επεισόδια τα τελείωσαν στην ώρα τους για να μεταφερθούν τα ΜΑΤ στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, εκεί που κάποιοι άλλοι «ταραχοποιοί», αγωνίζονται για το δίκιο τους, ίσως οι μόνοι, και μόνοι: Στην Κερατέα. Έσπευσαν εκεί λοιπόν οι δυνάμεις, να υπερασπιστούν τον όρκο τους, δηλαδή, την υποταγή εις τους ανωτέρους και την εκτέλεση άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Δηλαδή τας διαταγάς του εργολάβου που ανέλαβε τον ΧΥΤΑ. Και συνεχίζουμε να λέμε ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα, όπου το κράτος είναι ο πολίτης. Αυτούς δηλαδή που θα έπρεπε να προστατεύσει η αστυνομία. Αλλά οι ορισμοί έχουν διφορούμενη έννοια, ανάλογα με το ποιος τους λέει. Διότι όπως λέει και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων, «η Ελλάδα, η χώρα της ορθοδοξίας και του πολιτισμού (αυτά τα δυο δεν κατάλαβα ποτέ πως πάνε μαζί) δεν θα γίνει χώρα των απίστων και των ανωμάλων». Λες και αυτό το κάτι, θα αναιρέσει την προσφορά και το αίμα κάποιου για τον αγώνα.
Άλλωστε, πολλά εκτρώματα της φύσης φορούν ράσα και γράφουν την ιστορία.    

date 24/2/11

3 σχόλια to “Φτου μην σας ΜΑΤιάσω”

  1. sure-realism
    26 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:44 μ.μ.

    Λες να βάλουμε όλοι ράσσα και να αρχίσουμε να γράφουμε ιστορία?
    Βέβαια εγώ δεν μπορώ καθότι ανωμαλάρα του κερατά..( και εμείς όλοι εδώ μαζευτικάμε??)
    Στην παρούσα φάση να επιβεβαιώσω την συχνή επικοινώνια των ματ με τον πιτ παπαδάκο, αυτός είναι ο διαφωτιστής τους σχετικά με την ενόραση και τον διαχωρισμό κουκουλοφόρων και ασφαλιτών..
    Εύγε..!

  1. Unknown
    26 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:13 μ.μ.

    Καλησπερα.
    Διαπιστωνω πως το πας για διατριβη, ως εκ τουτου θα μπορουσα να θεσω ενα ερωτημα;;;;
    Πως ενω 8 ΜΑΤατζηδες την πεφτουν σ' ενα κουκουλοφορο δεν τον συλλαμβανουν [οπως διαπιστωσα απο τα βιντεο;;].
    Α, και κατι ακομη, το υλικο της διατριβης φυλαξε το, θα χρειασθει να το παραδωσεις στον αναλυτη του μελλοντος ,προκειενου να εξηγησει [αν] την νοητικη υγεια του Νεοελληνα.

  1. tiktos
    27 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:44 π.μ.

    sure-realism
    "είναι βαριά η καλογερική", το οποίο σημαίνει ότι δεν αρκεί να βάλεις απλά ένα ράσο.Πρέπει να το φορέσεις και στο μυαλό.Τα ματ για παράδειγμα, δεν φτάνουν απο την μια μέρα στην άλλη να γίνουν ενορατικοί.Θέλει δουλειά και κόπο για να ανέβουν τις βαθμίδες στην ενόραση.Γι αυτό έχουν διάφορα σήματα στα κράνη. Άλλος την σβάστικα, άλλος το SS.Και αυτός που βλέπεις στην φωτογραφία δίπλα, έφτασε στην νιρβάνα:-))

    Τασούλα
    δύσκολη ερώτηση.
    Ίσως να ήθελαν να τον αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν χρόνια πολλά:-(