Όλη η Γαλατία είχε πέσει στα χέρια των Ρωμαίων… Όλη; Όχι όλη. Ένα μικρό χωριό αντιστεκόταν  σθεναρά στις επιθέσεις των Ρωμαίων. Ο Μαθουσαλίξ, 100 και κάτι νέος, διάβαζε τον καθημερινό κίτρινο πάπυρο με τίτλο: "Κακό σπυρί στον κώλο σου" και ξάφνου του σηκώθηκε η ….τρίχα κάγκελο. Τρέχει στον Μαζεστίξ, και του λέει: «Διάβασε να δεις τι γίνεται στον κόσμο». Ο Μαζεστίξ βλέποντας την ομοιότητα του χωριού της Κερατέας, που αντιστέκονται και αυτοί στους Ρωμαίους, αποφασίζει να στείλει βοήθεια στους αδερφούς που πολιορκούνται, κάπου, κάτω από μια τελεία, κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Φωνάζει λοιπόν τον Δρυίδη Πανοραμίξ, τον Αστερίξ, και τον Οβελίξ (που είναι και το αντίπαλο δέος τού «μαζί τα φάγαμε» και αντιπροέδρου της συγκλήτου, Pagalius Copsidius). Η παρέα των τεσσάρων φίλων ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Α! ξέχασα τον Ιντεφίξ. Τον τετράποδο κολλητό του Οβελίξ, που αν και ατρόμητος, ραγίζει η καρδούλα του, όταν κόβονται δέντρα ή βλέπει να κατασκευάζονται ΧΥΤΑ(Υ).
(Κακομοίρη μου Ιντεφίξ, πού σου έμελλε να ταξιδέψεις!)
Έφτασαν το λοιπόν οι τέσσερις φίλοι στην Κερατέα. Οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού τούς υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες, κάθισαν να φάνε, και τους εξήγησαν την όλη κατάσταση.
Την περιοχή την κυβερνούσε ο Imperator Ceasar Vlakius ή έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Διότι οι κακές γλώσσες λένε, ότι από πίσω είναι ο υποχθόνιος  Ergolavius Bobolius, που ανεβοκατέβαζε όποιον Ceasar γούσταρε, με το αζημίωτο φυσικά.
Στο παλάτι έξαλλος ο Imperator Ceasar Vlakius φωνάζει τον χιλίαρχο Paputsius Saminius Patus και του τα χώνει: «Ρε γαϊδούρι, ρε ανθυπανθρωπίδιο, η πράσινη PAX SOSIALISTANA κατέκτησε όλο τον κόσμο και συ δεν μπορείς να κάνεις καλά μια χούφτα νοματαίους, μερικούς «γκάου» (έτσι τους χαρακτήρισε ο Prasinus Papagalius Chasapopoulius); Τι θα κάνεις αν ξεσηκωθούν και στο Γραμματικό;
Και έτσι ο χιλίαρχος Paputsius Saminius Patus άρχισε να στέλνει λεγεώνες για να κατατροπώσει τους κατοίκους της Κερατέας, που αντιστέκονταν σθεναρά στα συμφέροντα που κρατούν τον Imperator Ceasar Vlakius στην θέση του.
Αλλά υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί ο Πανοραμίξ είχε φτιάξει το μαγικό φίλτρο για τους κατοίκους της Κερατέας, μια μυστική συνταγή αιώνων που λέγεται αντίσταση αξιοπρέπειας και οι λεγεωνάριοι τα βρήκαν λίγο σκούρα αυτή την φορά.
Φυσικά, πάντα ο «μόνιμος» ριγμένος της υπόθεσης ήταν ο Οβελίξ, επειδή είχε πέσει στην μαρμίτα όταν ήταν μωρό. Και τι δεν έκανε ο δύσμοιρος για μια γουλιά. Μέχρι και σε Pagalius Copsidius μεταμφιέστηκε. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ο πιστός σύντροφος Ιντεφίξ, όχι μόνο δάγκωσε τον κολλητό του Οβελίξ, αλλά τον κατούρησε κι από πάνω.    

katikos from www.aformi.gr on Vimeo.

6 σχόλια to “Ο Αστερίξ στην Κερατέα”

  1. Iptamenos Ollandos
    7 Απριλίου 2011 στις 12:59 π.μ.

    Τι έγινε αδελφέ, αποφοίτησες την Ακαδημία Φώντα χαχαχαχα
    Το βίντεο εκπληκτικό!
    "Θα γιατρευτείτε στο δρόμο!"

  1. tiktos
    7 Απριλίου 2011 στις 6:55 π.μ.

    αδερφέ καλημέρα
    οι επιρροές δεν κρύβονται:-)
    (και διατί να το κρλυψομεν άλλωστε;)
    πάντως το βίντεο με την θείτσα, είναι από μόνο του απάντηση σε άρθρα των Prasinus Papagalius

  1. Unknown
    7 Απριλίου 2011 στις 9:28 μ.μ.

    Καλησπερα.
    Τι να σου πω!!!!!!!!!!Το λατινικο μητρικη σου γλωσσα και σου λενε 'νεκρες γλωσσες' αντε να τα πεις ολα αυτα ΑΓΓΛΙΣΤΗ, τωρα καταλαβαινω τις προθεσεις της κυριας επι της 'αποπαιδειας'
    Τελικως.
    ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ -Pagalius Copsidius
    ΡΟΥΑ-ΜΑΤ.

  1. tiktos
    8 Απριλίου 2011 στις 12:24 μ.μ.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ με το μαγικό φίλτρο= ανίκητες

    salutat

  1. μιά φορά κι ἕναν τρελλό...
    9 Απριλίου 2011 στις 8:23 π.μ.

    κι όσο για αγριο-γούρουνα; τίγκα ο τόπος... να τρώει ο Οβελίξ και του Αστερίξ να μην του δίνει

  1. tiktos
    9 Απριλίου 2011 στις 9:00 μ.μ.

    μαμούφι
    μπα,είναι σε αυστηρή δίαιατα.
    Άσε που τα γουρούνια στην ελλάδα είναι τοξικά.Τρέφονται με μίζες.