Το 1771 γεννήθηκε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης η Λασκαρίνα Πινιότη. Στα 17 της χρόνια παντρεύτηκε τον Δημήτριο Γιάννουζα, ο όποιος σκοτώθηκε το 1797 αφήνοντάς την χήρα με τρία παιδιά και με μια μικρή, σχετικά, περιουσία. Τρία χρονάκια αργότερα παντρεύτηκε τον Δημήτριο Μπούμπουλη, ο οποίος σκοτώθηκε και αυτός το 1811, αλλά αφήνοντάς της τεράστια περιουσία και έτσι έμεινε γνωστή με το «Μπουμπολίνα» κάνοντας λαμπρή καριέρα με το όνομα του συζύγου.
Αυτό συνηθίζεται και στις μέρες μας εδώ στα χωριά μας, σι μας τς βλάχς δηλαδής, η γυναίκα να εκφωνείτε με το όνομα ή το επώνυμο του άνδρα: η Μήτσαινα, η Γιώργαινα κ.λπ. κ.λπ. αλλά βεβαίως ισχύει και το αντίθετο σε περίπτωση που η γυναικεία φιγούρα υπερισχύει της ανδρικής. Για παράδειγμα: ου Μήτρους τς Ρίνας.
Ο γνωστός Δημήτριος Τσοβόλας.
Ο παραπάνω πρόλογος έγινε διότι αδυνατώ να καταλάβω την αιτία της μήνυσης συζύγου γνωστού πολιτικού. Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε το όνομα της συζύγου του Θ. Πάγκαλου; Εντάξει, εσύ μπορεί να το ξέρεις, αλλά εγώ και κάμποσοι άλλοι ανήκουμε στην κατηγορία που δεν το γνωρίζουν.
Η σύζυγος Παγκάλου λοιπόν έκανε μήνυση σε κάποια κάτοικο της Κερατέας επειδή τόλμησε και την αποκάλεσε «Κυρία Παγκάλου» και ζητάει αποζημίωση 300000 ευρώ και 12μηνη φυλάκιση γιατί θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν «Κυρία Παγκάλου». Από μια πλευρά την καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να την αποκαλούν με αυτό το όνομα επειδή μπορεί να εξοστρακιστεί κανένα γιαούρτι. Αλλά από την άλλη σκεφτείτε πως θα αποκαλούσε την «σύζυγο Παγκάλου» στο χωριό μου η κυρά Βασιλικούλα ή αλλιώς Παύλαινα: «Παγκαλαίσα» ή «Θοδώραινα». Ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω το τι θα ζητούσε η μηνύτρια. Το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο μαζί. Αλλά η μηνύτρια «σύζυγος Παγκάλου» θεωρεί ότι «Η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον της». Και ερωτώ: όταν η πολιτική σκηνή, σου έχει φτάσει το στροφόμετρο στο κόκκινο και προσπαθείς να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου και να μην πάρεις τις μπιέλες και τον στρόφαλο παραμάσχαλα, θα προσπαθείς να θυμηθείς το όνομα της «συζύγου Παγκάλου»; Επειδή θέλω να πω την άποψή μου, έστω και ανώνυμα, αλλά  επειδή δεν μου περισσεύει ούτε ένα ευρώ για τυχόν μήνυση της κυρίας Παγκάλου για υποβόσκων φαλλοκρατισμό, θα αναφέρομαι στο βασιλικό ζεύγος με την εξής προσφώνηση: αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως Θεόδωρος Χριστοφάκης  μετά της συζύγου του Χριστίνας Παγκάλου.

date 19/4/11

8 σχόλια to “Η κυρία του κυρίου”

  1. OOO
    19 Απριλίου 2011 στις 11:13 μ.μ.

    Εσκασε τ'αχειλι μου,που λεμε στην Κρητη.Νασαι καλα.

  1. Swell
    20 Απριλίου 2011 στις 9:02 π.μ.

    Kαλά, ο Πάγκαλς ξέρουμ΄ ποιανού ειν. Αυτού το τσολ πούθε κρατά η σκούφια τ;

  1. vague
    20 Απριλίου 2011 στις 11:38 π.μ.

    Τίνους είσι 'συ;
    Ιδώ σ' αρέσ' καλύτιρα ή σ'ν Αθήνα;

    Α ρε tiktos... Τι μ'θύμησις...

    (Αφήστε τη ήσυχη ρε τη γυναίκα... Εσείς θα αντέχατε το μαρτύριό της;) :)))

  1. tiktos
    20 Απριλίου 2011 στις 2:52 μ.μ.

    Ade Gia
    γενικά όσοι το παίζουν αψηλού, είναι για γέλια και για μπάτσες

    swell
    τ' δευτερουμπατζανάκη απ' ανιψιό

    Riski
    ο καθένας επιλέγει "το μαρτύριό" του

  1. pølsemannen
    20 Απριλίου 2011 στις 3:02 μ.μ.

    Άχου, το κορίτσι τζάαααζεψε...

  1. tiktos
    21 Απριλίου 2011 στις 6:30 π.μ.
  1. Unknown
    23 Απριλίου 2011 στις 12:58 μ.μ.

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
    Σου εχω στειλει μειλ

  1. Iptamenos Ollandos
    25 Απριλίου 2011 στις 1:01 π.μ.

    Αδελφέ δε θα στο συγχωρήσω ποτέ που μου έμαθες το όνομα αυτής της τρελέγκω :))