Κύριε πρωθυπουργέ, Γιωργάκη Παπανδρέου. (Γιώργος ήταν ο παππούς, ο μακελάρης των Δεκεμβριανών του ’44)
Δοκιμάσατε τα κοινωνικά αντανακλαστικά και προετοιμάσατε τους κοινωνικούς χώρους και ομάδες στην ιδέα για την περαιτέρω του μνημονίου καθώς επίσης δοκιμάσατε τις τυχόν αντιδράσεις και επιδράσεις κινητοποιήσεων.
Προχθές που γυρίσατε από τα μεγάλα σαλόνια των συζητήσεων ευχαριστημένος που ξεφύγαμε από τον βραχνά της χρεοκοπίας, σας χειροκρότησαν οι ομοϊδεάτες σας και είπατε πολλά. Πολλά, αλλά όχι αρκετά. Δηλαδή, όταν λες την μισή αλήθεια είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο. Για παράδειγμα: Ένα από τα ισχυρά χαρτιά που είχατε στα χέρια σας μέχρι χθες, ήταν οι Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έλεγχαν πολλά χρήματα. Το
5% του ΑΕΠ της Τουρκίας, ένα μεγάλο ποσοστό των ανατολικών χωρών και ένα πάρα μα πάρα πολύ μεγάλο οικονομικό κομμάτι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Όχι από πατριωτισμό, αλλά για το κέρδος. Αλλά θα μπορούσε αν υπήρχε κάποιος Άντρας ανάμεσά σας να το χρησιμοποιήσει και για πατριωτικούς λόγους. Φαντάζεστε κύριε Γιωργάκη (Γιώργος ήταν ο μακελάρης) τι θα γινόταν αν χρεοκοπούσε η Ελλάδα; Δεν θα προλάβαιναν να σταματήσουν το ντόμινο. Αυτό ήταν που έτρεμαν η Αγγέλα και ο Νικολάκης. Αλλά τελικά τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα επιθυμούσε η Αγγέλα. Διότι θα ελέγχονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τις τράπεζες, σε μια ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών οι Έλληνες μέτοχοι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν με αποτέλεσμα οι Ελληνικές τράπεζες να περάσουν στα χέρια των Γερμανογάλλων και όποιου άλλου. Αυτή ήταν η μεγάλη σας «νίκη» κύριε Γιωργάκη (Γιώργος ήταν ο παππούς ο μακελάρης του 44). Επίσης κύριε Γιωργάκη αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα μηνύματα. Για παράδειγμα: Οι δηλώσεις της Αγγέλας. Σε εσάς φάνηκαν ότι σας έχει περί πολλού. Σε εμένα φάνηκε να είπε: «κοιτάξτε να δείτε, εγώ κάνω κουμάντο εδώ και σας έχω μερικούς μαλακούληδες να το παίζουν κυβερνώντες για να βάζουν υπογραφές και σφραγίδες και να τρέχουν στις υπηρεσίες για τα διαδικαστικά». Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Υ.Γ. Ένα άλλο μεγάλο χαρτί που θα μπορούσατε να παίξετε κύριε Γιωργάκη είναι οι Αμερικάνικες βάσεις, αλλά ξέρω πως με τέτοια πράγματα δεν ασχολείστε, γι’ αυτό και δεν το αναφέρω.

Sincenerly yous         

date 24/7/11

2 σχόλια to “Έχεις γράμμα Νο3”

  1. Unknown
    27 Ιουλίου 2011 στις 11:06 μ.μ.

    Στην επιστροφη, εκει μαζι με το χειροκροτημα μου φανηκε πως ακουσα κατι σαν τον ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!!!,ΛΕΣ;;;;
    Γνωριζεις εκεινο το τραγουδακι που τραγουδουσαν την εποχη του ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΡΣΑΛ;;;που ελεγε.
    "....λιγα δενδρα λιγα μαρμαρα λευκα .....να τι θα πει Ελλαδα!!!"

  1. tiktos
    28 Ιουλίου 2011 στις 6:54 π.μ.

    τασούλα δεν το γνωρίζω το άσμα...
    αλλά το νέο άσμα θα λέει:"..πολλά και φθηνά εργατικά χέρια...να τι θα πει Ελλάδα!!!"