Επειδή ακούγονται πολλά περί «πατριωτισμού» και  περί «νίκης της πατρίδος» από τα στόματα υπουργών, βουλευτών και κομματόσκυλων, θέλω να παρατηρήσω το εξής: Ο «πατριωτισμός» σας, δραστηριοποιείται μόνον όταν υπάρχει προσδοκία κερδών.
Και γι’ αυτό το λόγο παίρνω το θάρρος να στείλω μια ανοιχτή επιστολή προς όλους που εκφράζουν και στηρίζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Αγαπητοί πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, κομματόσκυλα και ό,τι σάπιο σάς ακολουθεί. Πριν αρχίσετε τις μεταρρυθμίσεις σας στους άλλους, για το «καλό» της πατρίδος φυσικά, καλό θα ήταν να τις εφαρμόσετε στους εαυτούς σας δίνοντας οι ίδιο το καλό παράδειγμα. Να βάλετε πρώτα τάξη στο δικό σας νοικοκυριό, όπου βασιλεύει το πιο εξευτελιστικό και απροσχημάτιστο πνεύμα λεηλασίας και σπατάλης. Οι ίδιοι περιτριγυρίζεστε από την πιο ανήθικη και συμφεροντολόγα φάρα, το κατακάθι της διαφθοράς του δημοσίου βίου.
Μπορεί εσείς να «μην κλέβετε», επιτρέπετε όμως στην ακολουθία σας να κλέβει και παίρνετε το μερίδιό σας από τις αδικοπραγίες της. Η καυχησιολογία σας, ειδικά των τελευταίων ημερών, για ηθική και ακεραιότητα δεν έχει καμία αξία. Και κατά βάθος δεν είστε καλύτεροι από εμάς τους άλλους, τους «κλέφτες». Συμμερίζομαι την αγωνία σας για το τι θα σας περιμένει σε κάθε γωνία από εδώ και εμπρός λόγω μερικών ανεπαίσθητων χαϊδεμάτων σε μερικούς από εσάς, αλλά οσονούπω, όπως προβλέπουν αρκετοί από εμάς θα ξεθαφτούν τα τσεκούρια του πολέμου. Ο καιρός που βγαίνατε σαν τις σαύρες στα νησιά Γκαλαπάγκος και λιαζόσασταν στις πλάτες μας πέρασε ανεπιστρεπτί. Από την άλλη σκέφτομαι ότι ενεργήσατε «πατριωτικά» προβλέποντας τις μέρες που ήρθαν, και τα δεκάδες πολυτελή εξοχικά σας και τα εκατοντάδες σπίτια που αποκτήσατε κατά την θητεία σας στο δημοκρατικό λειτούργημα που ασκείται, θα δοθούν στον "πλειστηριασμένο"  λαό για να τον .στεγάσουν. Αγαπητοί μου, δεν είμαστε τόσο βλάκες ώστε να επιθυμούμε το άνοιγμα των λογαριασμών σας. Επιθυμούμε όμως το άνοιγμα των λογαριασμών, των αδερφών σας, των γαμπρών σας και λοιπών συγγενικών προσώπων σας. Οι οποίοι θα ήταν δυνατό να συντηρήσουν την μισθοδοσία του λαού για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Διότι πώς να το κάνουμε; Αισθανόμαστε λιγάκι «άχρηστοι» και «τεμπέληδες» όταν, ας πούμε, σε λογαριασμό 15χρονου τέκνου σας υπάρχει ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Sincerely  yours     

0 σχόλια to “Έχεις γράμμα”