Αν φίλε ταξιτζή, αποφασίσουν να  δώσουν στον κλάδο σου αυτά που ζητάς, θα σταματήσεις να κατεβαίνεις στους δρόμους; Και οι φορτηγατζήδες; Όταν το πάλευαν μόνοι τους; Αλλά πάντα είχες την ελπίδα ότι δεν θα σε έπαιρνε η μπάλα αν καθόσουν ήσυχος.
Αν φίλε δημόσιε υπάλληλε και δη «παλιόφιλε» εφοριακέ, σας δώσουν αυτά που ζητάτε, θα σταματήσετε τις κινητοποιήσεις; Θα συνεχίσετε να γαμάτε τον εργαζόμενο που παλεύει από μόνος του επειδή αποκτήσατε εξουσία και ανθρώπινη υπόσταση από τον διορισμό σας τρυπώνοντας στις κομματοσκυλικές γιάφκες και φιλώντας κατουρημένες ποδιές; Αλλά πάντα είχες την ελπίδα ότι θα σε προστατέψει ο βουλευτής σου και η παράταξή σου.
Αν φίλε έμπορα, σου δώσουν αυτά που ζητάς, θα σταματήσεις να γκρινιάζεις; Θα συνεχίσεις να έχεις τις ίδιες τιμές στα προϊόντα σου; Θα συνεχίσεις να «υποαπασχολείς» τους εργαζόμενού σου; Αλλά ποτέ δεν πίστεψες ότι όταν ο εργαζόμενος δεν έχει ψωμί να φάει, θα οδηγηθείς χωρίς επιστροφή στο λουκέτο.

Αν φίλε δάσκαλε και καθηγητή, κοντά τρεις δεκαετίες τώρα, που γαμούσαν την εκπαίδευση και την παιδεία, εσύ δεν  κουνιόσουν μόνο όταν έθιγαν τον μισθό σου, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ Ποτέ δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι κάποτε θα γαμήσουν και εσένα;
Αν φίλε οικοδόμε και εργάτη… όχι, σε εσένα δεν θα δώσουν ποτέ ΤΙΠΟΤΑ, αν  αντιδρούσες κάθε φορά τουλάχιστον που τα κομματόσκυλα πάσχιζαν να σε κατεβάσουν στον δρόμο μόνο και μόνο για να δείξουν ότι έχουν ισχυρό στρατό πίσω τους και για να διασφαλίσουν μόνο τα προνόμιά τους, ίσως, τότε και να σε σεβόταν λίγο. Αλλά είχες κρυφά μέσα σου την ελπίδα (και δικαιολογημένα) ότι ίσως κάποιος σου βολέψει το παιδί σου για μια «καλύτερη» μέρα.
Αν φίλε δικηγόρε, σου δώσουν αυτά που ζητάς θα σταματήσεις τις κινητοποιήσεις σου; Φίλε δικηγόρε, δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είσαι από τους κύριους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Διότι εσύ είσαι ο επιστήμονας που πρέπει να υπερασπισθεί το σύνταγμα και τους πολίτες αυτού του τόπου. Αλλά δεν έκανες απολύτως τίποτα. Και ξαφνικά σε έπιασε ο πόνος για το ότι η σύνταξη του εργάτη και του αγρότη είναι μικρή. Μα και πριν ήταν. Τι έγινε τώρα που αρχίζει να μπαίνει το παλούκι και στον δικό σου σπουδαγμένο κώλο; Νιώθεις τον αφανισμό στο κατώφλι σου, έτσι δεν είναι; Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πως το 99% από σας θα χάσει την δουλειά του.
Αν φίλε αγρότη…. Εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα το πρώτο θύμα…αν λέμε, αν κάθε φορά που κατέβαινες στους δρόμους, δεν τους έκλεινες αλλά τους ξήλωνες, και ας σου λένε οι προοδευτικοί τσουτσουνοπαίχτες και πολίτες του κόσμου ότι δεν είναι σωστό να κλείνεις το δρόμο και δεν μπορούν να πάνε στην δουλειά τους και άλλες αδερφίστικες παραριές, αν κάθε φορά γέμιζες την εθνική οδό που κλείνεις με παλουκωμένους εργατοπατέρες και βουλευτές (ξέρεις, αυτό το παλούκωμα που μπαίνει από τον κώλο και βγαίνει στον θώρακα χωρίς να βρει ζωτικό όργανο), τότε θα ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο και θα ήσουν στην κορυφή της πυραμίδας όπως σου αξίζει.
Αν φίλε αστυνομικέ….εδώ δεν έχει αν διότι: 1ον) δεν γίνεται και μπάτσος και φίλος  2ον)το να είσαι γουρούνι είναι μια ειδικότητα που αποκτάται από την γέννηση.
3ον) και 50 ευρώ να είναι ο μισθός σου εσύ θα παραμείνεις στο καθήκον να δέρνεις μανάδες, πατεράδες, παιδιά και αδερφούς.

date 17/10/11

3 σχόλια to “Το «ΑΝ» του Τίκτινγκ”

  1. Αντίλογος
    17 Οκτωβρίου 2011 στις 9:54 μ.μ.

    Αν... Και αν ακόμα και τώρα εγγυηθεί κάποιος σε μια οποιαδήποτε ομάδα οτι αν τσακίσει την άλλη θα λυθούν τα δικά της "μοναδικά" δίκαια αιτήματα μήπως θα δείξει και υπερβάλοντα ζήλο;
    Εξαιρετικό post Tikto.

  1. Swell
    18 Οκτωβρίου 2011 στις 9:28 π.μ.

    Όμορφος κόσμος "ηθικός", ελληνικά φτιαγμένος.

  1. tiktos
    19 Οκτωβρίου 2011 στις 4:18 μ.μ.

    Αντίλογε
    θα φάμε ο ένας τον άλλον, γιατί σε αυτό το διάστημα υπήρξε μεγάλη κοινωνική αδικία

    swell
    όμορφα ΠΑΣΟΚΙΚΑ φτιαγμένος,διότι κατά την ταπεινή μου άποψη, οι έλληνες έχουμε κατά 99% νοοτροπία πασοκ