Βουνό το δίκιο όταν μας αποκαλεί «φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες». Και δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ψήγμα σε αυτήν την δήλωση όταν στις εκλογές που έγιναν στον ΟΤΕ το            ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 80% κατά τόπους. Όταν στις εκλογές της ΟΛΜΕ ο δικομματισμός έδωσε ανάσα στο πολιτικό συντεχνιακό σύστημα. Κατά τα άλλα φοράμε την στολή εργασίας και βγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε για το ότι δεν υπάρχουν βιβλία, δεν υπάρχει πετρέλαιο, ότι ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία κ.λπ.
Τελικά η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι δυο κόσμων, των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων. Αυτών των κομματόσκυλων που ακόμη και αυτή την στιγμή τρέχουν να εισχωρήσουν στους φαινομενικά νικητές. Για την θεσούλα μου, ρε γαμώτο. Για την τσεπούλα μου, ρε γαμώτο. Για την συντεχνία μου, ρε γαμώτο. Αυτό δεν
παρατηρείται μόνο στον δημόσιο τομέα. Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που έστειλε την γυναίκα του να πηδηχτεί με τον βουλευτή για αυτή, την γαμημένη την θεσούλα; Σκέφτομαι αν θα είχε κάποιον ενδοιασμό αν επρόκειτο να του πηδήξουν και το παιδί. Δυστυχώς η καθημερινή επιβεβαίωση  δείχνει ότι το 99,9% του λαού έχει νοοτροπία πασοκ. Σε όποιον χώρο κι αν ανήκει. Διότι όλοι οι χώροι έχουν την νοοτροπία του πασοκ. Η διάλυση είχε αρχίσει προ πολλού αλλά δεν την έβλεπαν. Είμαι σίγουρος ότι ούτε τώρα την βλέπουν. Η παρωπίδα της θεσούλας και των κεκτημένων είναι άτιμο πράγμα. Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε το παιχνίδι τους κατά γράμμα. Μα και φυσικά είμαστε όλοι όχι μόνο μαλάκες, αλλά και γερμανοτσολιάδες. Με έναν δήθεν ανασχηματισμό και μια δήθεν κυβέρνηση σωτηρίας, τους αφήσαμε να φύγουν ατουφέκιστοι. Παρακολουθούμε την εγκατάσταση του γερμαναρά διοικητή στην Μακεδονία και δεν ανοίγει ρουθούνι.
Λιποθυμούν παιδάκια από την πείνα και συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια τα αποφάγια, την στιγμή που αυτοί που εμείς ψηφίσαμε και κατασπατάλησαν το εθνικό χρήμα ζητούν τα αναδρομικά συν τους τόκους από τα καθυστερούμενα  για ηθική βλάβη. Και δεν άνοιξε ρουθούνι. Καθόμαστε και παλαμακίζουμε τους συνδικαλιστράδες μας την στιγμή που μας έκοψαν τα φάρμακα  την τροφή, σε λίγο το ρεύμα και έπειτα το νερό, και εμείς ακόμη παλαμακίζουμε τους «αγώνες» τους. Άρχισε το ξεπούλημα με το κομψό νομοσχέδιο για τον επιφανειούχο. Αλλά δεν ίδρωσε το αυτί μας γιατί νοιαζόμασταν μόνο για το επίδομα πλυσίματος κώλου.
Είμαστε μαλάκες γιατί πιστεύουμε ότι με την διάσπαση των κομμάτων σε περισσότερα πασοκάκια θα υπάρξει πολυφωνία και φυσικά εξυπακούεται μάσα για περισσότερους. Αλλά ξεχνάμε πριν τον βομβαρδισμό της Σερβίας ότι είχαν κατέβει στις εκλογές πάνω από εκατό κόμματα που στο τέλος την έκαναν κομμάτια. Χμ.. και μια σκέψη της στιγμής σχετικά με το νέο μνημόνιο για τον αρχαιολογικό μας θησαυρό. Όσοι το διαβάσατε θα διαπιστώσατε ότι με τις υπογραφές που θα πέσουν οι αμερικάνοι θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν ότι θέλουν για μια δεκαπενταετία, και μετά θα το επεκτείνουν για άλλα πενήντα χρονάκια. Δηλαδή μην τον είδατε τον Παναή. Αλήθεια γιατί τέτοιο κόψιμο; Μήπως γιατί μετά την Συρία δεν θέλουν να καταστραφούν οι αρχαιότητες;
Τελικά είμαστε πολύ μαλάκες. Γιατί λαός που δεν τα γουστάρει αυτά, αντιστέκεται. 

date 14/12/11

9 σχόλια to “Την Παναγία μας, ρε γαμώτο!”

  1. Swell
    15 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:09 π.μ.

    Αυτό που πολύ σωστά περιγράφεις, αποτελεί την τεράστια "συνεισφορά" του Αντρέα Παπανδρέου στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο κόσμος που δημιούργησε και ζει και "βασιλεύει" ακόμα είναι οι Πασόκοι και οι άλλοι.

  1. tiktos
    16 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:34 π.μ.

    swell
    ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι η αριστερά ξεπουλήθηκε σύσσωμη στον Αντρέα..

  1. Θεόφραστος
    19 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:29 μ.μ.

    "Οι ΠΑΣΟΚοι και οι ΑΛΛΟΙ"...μια χαρά σχόλιο...δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι "οι ΠΑΣΟΚοι και τα ΠΑΣΟΚοσκυλα", διότι γύρω από κάθε ΠΑΣΟΚο τρέφονται και επιβιώνουν δεκάδες παράσιτα!!!
    Εξαιρέσεις υπάρχουν και προσπαθούν...αλλά οι κούκοι που λέει και η λαϊκή ρήση, όταν είναι μονάχοι δε φέρνουν την άνοιξη!

    Αδερφέ...το ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μεν το τελευταίο αλλά και το πλέον αναγκαίο στάδιο, προκειμένου να πείσεις τον ευεργέτη σου ότι είσαι σύμφωνος με την εθνοσωτήριο ευεργεσία του!
    Σαν το βιαστή σου, που εκεί που στον έχει φορέσει και το απολαμβάνει, θέλει να του λες και πόσο σου αρέσει, έτσι για να είναι σίγουρος ότι η ξεφτίλα σου έχει χτυπήσει κόκκινο!

    Τσάγια!!!

  1. tiktos
    20 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:54 μ.μ.

    Θεόφραστε,
    ουδέν σχόλιο για το σχόλιό σου.

    Αλλά από την άλλη, τα πασοκόσκυλα όπως και κάθε μεταλλαγμένο παράσιτο, έχει πολλές και βαθιές ρίζες. Και όσο τις κόβεις αυτές αβγατίζουν.Άρα οι λύσεις είναι οι εξής δύο:
    -ή ραντίζεις με ισχυρό δηλητήριο με αποτέλεσμα να καταστρέψεις όλο το χωράφι
    -ή προσπαθείς υπομονετικά να τα ξεπαστρέψεις ένα ένα,αλλά ο χρόνος που θα χρειαστεί θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη λύση.

  1. OXΙά
    26 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:39 μ.μ.

    και τον Χριστό τους...μέρες που΄ναι.

  1. sonora
    28 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:41 π.μ.

    Η ζωή είναι για τους έχοντες και τους αντέχοντες έλεγε κάποτε ο Μήτσος Ευθυμιάδης.Εκείνος δεν άντεξε πολύ,και έφυγε νωρίς.Σε όλους εμάς,καλή δύναμη.

  1. tiktos
    28 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:16 π.μ.

    οχια,
    μέσα στην φάτνη ή σε μεγαλύτερη ηλικία;

    donasonora,
    ναι, αλλά οι αντέχοντες όπως και ο Ευθυμιάδης, δεν αντέχουν άλλο.

  1. Unknown
    31 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:36 μ.μ.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

  1. Ανώνυμος
    7 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:56 π.μ.

    Καλη Χρονιά καθυστερημένα (πολύ) και όλα τα καλά. Ξέρεις κάτι μού 'χουν κόψει όλους τους συνδέσμους προς τα σάϊτς απ' όπου αντιγράφω κείμενα ! Για να έρθω σε σένα πρέπει να πάω στα γκούγκλ γιατί πατώντας στο λίνκ που έβαλα πχ για την ανάρτησή σου για την Παναριτη δεν λειτουργεί. Οπως δεν λειτουργεί κανένα εξωτερικό λίνκ μου. Νεώτερα