Μεγάλη υπόθεση το χέσιμο. Ίσως η μεγαλύτερη εφεύρεση στο ζωικό βασίλειο. Είναι κάτι, που δεν το μετανιώνεις ποτέ. Εκτός, και αν τα κάνεις πάνω σου. Δεν ξέρω τι χημεία συμβαίνει στον εγκέφαλο εκείνη την ιερή στιγμή, και κατεβαίνουν τόσες ιδέες, που διαλύονται τα σύννεφα της πλαστής και επιβεβλημένης πραγματικότητας. Στις τελευταίες εκκενώσεις μου, η χημεία που συντελέστηκε στον εγκέφαλό μου, έκανε μια ανάλυση για το τι είναι το χρήμα. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια έγχρωμη φωτοτυπία με διάφορα σχεδιάκια και σιρίτια, σαν τους θυρωρούς μεγάλων ξενοδοχείων, που με το πέρασμα των αιώνων μας έκαναν να θεοποιήσουμε αυτήν την έγχρωμη φωτοτυπία, και να εναποθέσουμε πάνω της όλες μας τις ελπίδες. Σαν τις εικονίτσες που μοίραζαν στο κατηχητικό και μας τις χρέωναν και 1 δραχμή. Μεσούσης της κρίσης του «μαζί τα φάγαμε», και δεδομένου του ότι η έγχρωμη φωτοτυπία ή ο απόπατος ελπίδων αν θέλετε, έγινε είδος προς εξαφάνιση, βγήκε στην επιφάνεια μια άλλη κατάσταση, η ανταλλαγή είδος με είδος. Με βάση την εικονική αξία της έγχρωμης φωτοτυπίας, η
ανταλλαγή είδος με είδος έκανε πραγματικότητα σε πολύ κόσμο, να φτιάξει τα δόντια του, να πηγαινοφέρνει  τα παιδιά του στο σχολείο  από την απομακρυσμένη περιοχή, να φτιάξει πόρτες και παράθυρα ή και να τελειώσεις το σπιτάκι του, να κάνει μεταφορές προϊόντων, χωρίς να δώσει ούτε ένα νόμισμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι τα τιμολόγια και η απόδοση του ΦΠΑ σε έγχρωμη φωτοτυπία. Βλέπετε είναι πολύ ισχυροί οι ένθερμοι υποστηρικτές της, τράπεζες, εφορία, κράτος και οι μη ικανοί να βιοποριστούν, όπως καλή ώρα οι βουλευτές και οι υπουργοί, που για να συντηρήσουν τις τσέπες τους και τα προνόμιά τους, η κωλοβυθομέτρηση, δεν τους ενοχλεί. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η είσπραξη του ΦΠΑ είναι αδύνατη, άλλο τόσο είναι και η απόδοσή του. Και σκέφτηκα, το επόμενο τρίμηνο που θα με θυμηθεί ο Κος Παπακωνσταντίνου, να αποδώσω τον ΦΠΑ, με είδος. Να πάρω ένα τηλέφωνο, και να πω στους τσολιάδες να μου κάνουν λίγο χώρο εκεί μπροστά για να ξεφορτώσω ένα φορτηγό αγκωνάρια, όσο μου αντιστοιχεί. Και ας βρει τρόπο ο Κος Παπακωνσταντίνου τρόπο να εξοφλήσει με τα αγκωνάρια μου μέρος του χρέους του μαζί τα φάγαμε. Όλοι θα απέδιδαν με μεγαλύτερη χαρά τον φόρο τους. Το ίδιο μπορεί να κάνεις ο καθένας μας. Ό,τι έχει. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί και ένας χαμηλοσυνταξιούχος, να χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες, ακυρώνοντας ένα λουκούμι ή ένα προφυλακτικό παλαιάς κοπής για μεγαλύτερη διαδρομή.
Τραβώντας το καζανάκι, και αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρεια που χάνω, ένα χαμόγελο αποτυπώθηκε στο πρόσωπό μου. Φαντάστηκα την απόδοση ΦΠΑ, κατευθείαν στην βουλή, μεγάλης αλυσίδας εκκενώσεων βόθρων.     

5 σχόλια to “Κοιτώντας το σιφόνι”

  1. μιά φορά κι ἕναν τρελλό...
    5 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:43 μ.μ.

    τώρα πάει με αποτέλειωσες...
    έτρεφα μια τόση δα ελπίδα πως ίσως κάποτε κάτι καταλάβω
    πως ίσως με κάποιο τρόπο θα ερχόταν εκείνη η φωτίση για να σταματήσω να τρώω ήττα σαν προσπαθώ να καταλάβω τα περί "οικονομίας"

    καταρραμένη δυσκοιλιότητα...

  1. Ανώνυμος
    5 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:57 μ.μ.

    Τρώς καλά!! γλύκα!
    :) :)

  1. Unknown
    6 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:36 μ.μ.

    Tikte, καλησπερα.
    Πραγματι ο συγκεκριμμενος χωρος δημιουργει 'παιδευτικη' διαθεση 'αμα δε'και φιλοσοφικη!!!!!!!!!
    Αλλωστε την Εφημεριδα εκει διαβαζαν οι Ελληνες.......ιδιαιτερα την εποχη που επιτελουσε και αλλον σκοπο.
    Απο τοτε την εχουν χεσμενη.!!!!!!!!!!
    Δυστυχως μας βλεπω ολους δυσκοιλιους ........λογω ασιτιας ενω οι 'ολοι μαζι τα φαγαμε' θα συνεχισουν να μας χ..ζουν οσο παραμενουμε χ....στες.
    @
    μου εχει κοπει η αναπνοη!!!!!!!!!!!
    @@@
    Καποιο καλοπαιδο μπηκε στο μπλοκ μου και εκανε το μαγαζι 'καλοκαιρινο'
    Λειτουργει υπο νεαν Δ/νση.
    tasoula-hmerogio.b.....com.
    Πολυ θα χαρουμε να σας δουμε!!!!!

  1. Iptamenos Ollandos
    7 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:16 π.μ.

    Μπα αδελφέ, έχουν εκεί μέσα, δεν θέλουν άλλα (κλειστό επάγγελμα βλέπεις). Γεμάτη από δαύτα είναι η βουλή. Κάποιος να τα καθαρίσει ΑΠΟ εκεί μέσα, χρειάζεται.

    Με εκκενωτικούς χαιρετισμούς.

  1. tiktos
    7 Φεβρουαρίου 2011 στις 7:03 μ.μ.

    μαμούφι
    ε! δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε σοφοί
    (δυο και τρεις φορές την μέρα μερικές φορές)))

    Ανώνυμη:)
    απ΄όλες τις πλευρές

    tasoula
    δεν ξέρω βρε παιδί μου, συχνά, και με νεράκι μόνο, το ρίχνω στην "φιλοσοφία"

    υ.γ. το φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο συνέβη

    ιπτάμενε
    εδώ που τα λέμε, και τα σκατά, θα νιώσουν δυσφορία μέσα στην βουλή:)